25 см сняг и паднали дървета затрудняват движението в Родопите. Непроходим е пътят Пещера – Свети Константин – Цигов Чарк. Няма машини, които да почистват снега и преминаването в района е силно затруднено.
Сняг продължава да вали във високите части над град Пещера, каза пред радио "Фокус"-Пазарджик Георги Киев. Според него, в самия град дъждът е примесен със сняг, а обилният снеговалеж започва на около 470 - 480 метра надморска височина. "На летовище "Свети Константин" снежната покривка е почти 30 сантиметра. Електричество няма от снощи, тъй като в района е имало голяма буря, която е прекъснала и комуникациите. Снегът се чисти само на територията на самото летовище. Предполагам, че ще има още паднали клони, защото в тази част на Пазарджишко все още дърветата са с много шума. Пътищата в останалата част от района не се чистят и е възможно да има затруднения", каза също Георги Киев.

Видимостта в планинските шосета е намалена, в по-ниските части на планините е облачно, а в по-високите има мъгла. Дебелината на снежната покривка в Пампорово варира между 5 и 20 см. В Пирин снежна покривка се образува на от 1 800 метра надморска височина.

Движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел за град Банско е спряно. Това каза пред радио "Фокус"-Пирин дежурният полицай в ОД на МВР-Благоевград. Причината е ново активиране на свлачището. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола. Движението за леки и лекотоварни автомобили се регулира от светофарна уредба и се осъществява в едното платно за движение.

Напрегната е обстановката в област Смолян заради дъждовете и мокрия сняг. По пътя Хвойна – Чепеларе – Смолян има паднали изключително много дървета, в резултат на падналия тежък и мокър сняг. Всички екипи на пожарната в Смолян, Пампорово и Чепеларе и група „Спасителна дейност” в момента работят по отстраняване на паднали дървета, за да могат да се осигурят проходимостта на пътищата, през Пампорово, Рожен и посока Хвойна.

Пътят не е затворен, където има опасност, автомобилите се спират и изчакват. Има сигнали за паднали дървета и по пътя Борино – Змеица, там също работят екипи на пожарната в Доспат. Екипи в Смолян работят по сигнали за повишени нива на дерета в общината. Засега няма опасност за хора и къщи, но се наблюдават деретата и нивата на реките, за да може да се предприемат действия при продължаващо повишаване на тяхното ниво. В Рудозем и Златоград, където в четвъртък при проливните дъждове имаше проблеми, сега е спокойно. Проблемите с падналите дървета и усложнената обстановка идват оттам, че не се постига консенсус между институциите за превантивно отстраняване на тези дървета, за да не се стига до подобни ситуации.

Ограничено е и движението на столичния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Закъснения има в района на Владая, тъй като е имало спиране на движението за почистване на пътя. Градският транспорт се движи при зимни условия на територията на Столична община.