Повече от 100 риболовци от над 50 различни отбора ще вземат участие в турнира за купата на БФРС (Българска федерация по риболовни спортове). Последното за сезона състезание в секция "Плувка" ще се проведе на Гребния канал в град Пловдив на 25 и 26 октомври.

Това ще бъде второ издание на турнира, като организаторите от федерацията не крият амбициите си да превърнат състезанието в ежегодно. "Радвам се, че има толкова голям интерес към Купата на БФРС. Много риболовци се записаха и все още очакваме потвърждение от някои отбори. Миналогодишното първо издание на турнира се проведе на яз. "Овчарица" и беше много сполучливо. Надявам се тази година да бъде още по-успешно", сподели председателят на БФРС Георги Михайлов. Днес стартират първите свободни тренировки, а събота и неделя ще се проведат двата състезателни манша, които са с продължителност 4 часа. Отборите са съставени от 2-ма риболовци, като участие в надпреварата могат да вземат и некартотекирани състезатели. "Въпреки лошото време, което прогнозират синоптиците, силно се надявам максимален брой риболовци да вземат участие в турнира. Пожелавам успех на всички и нека най-добрите да победят", допълни още Михайлов.

Организаторите от БФРС се опитват да дадат равен шанс на всички и всеки, който обича риболова, може да се включи в състезанието.