Легендарният аржентински футболист Диего Марадона е уверен, че е станал жертва на измама в размер на 20 милиона долара, според аржентински журналист и приятел на Марадона Хорхе Риал.
Според журналиста, Марадона, който в момента е в Дубай, му се обадил и казал, че е наредил одит на финансовите дейности на своите служители и заобкалящите го хора. "Според неговите изчисления, е бил ограбен с 20 милиона долара", каза журналистът пред телевизия America TV.
Марадона беше треньор в периода 2011-2012 г. на футболния клуб на Обединените арабски емирства "Ал Васл" в Дубай. През 2014 г. той подписа договор с латиноамериканския канал Telesur и коментира по него световното първенство през 2014 година.
През юли тази година аржентинската полиция задържа бившата приятелка на Марадона - Олива Росио, след като футболистът я обвини в кражба. Според Марадона, докато живяла в дома му в Дубай, му задигнала скъпи предмети - часовници и бижута с диаманти. Адвокатите Марадона оценяват общата стойност на липсващите предмети на 400 000 долара. След споразумение, Росио бе освободена, но Марадона не изтегли заявлението си за кражба до съда в Дубай.