Първият сняг за тази зима падна в Трън днес. Още на развиделяване местните се зарадваха на побелелите покриви на къщите. Покривката не беше дебела, само един-два сантиметра и по пътищата не успя да се задържи повече от час. Снегът не изненада трънчани, които са готови за зимата отдавна. В изправност са всички снегопочистващи машини, осигурени са луга и пясък.
В Трън през зимата на 1947 г. е измерена и най-ниската температура на територията на България - минус 38,3 градуса по Целзий. Мокър сняг за кратко преваля към обяд и над центъра на Перник.

Днес обилни дъждове валяха почти в цялата страна, особено силни бяха в Родопите. В Смолянско заради дъжда и силния вятър без ток останаха за часове курортът Пампорово и двадесетина села, захранването прекъсваше и в областния център. Аварийни екипи на EVN цял ден отстраняваха локални аварии.

В общините Кърджали, Ардино, Кирково и Момчилград стихията събори дървета, наводнени бяха магазини и отделни пътни участъци. Най-голямо количество дъжд днес бе регистрирано в Кърджали - 40 л/кв. м.

Утре над западната част от страната времето ще стига и до слънчево в предобедните часове, в останалата част ще превалява. Следобед ще се появи умерен до силен север-североизточен вятър и с него ще дойдат още по-ниски температури. В нощта срещу събота в цялата страна отново ще завали дъжд, който по високите полета ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса.