Британският парламент отчаяно се нуждае от котешка сила, която да се справи с нарастващата популация на мишки.

След изследване стана ясно, че поради огромните размери на парламента една-две котки няма да стигнат, а стадо писани би било неуправляемо, каза Джон Турсо пред Камарата на общините. Планът с котките се разглежда "подробно и сериозно се обсъжда" от властите, но има "много ясни практически и технически трудности", добави той.

Ан Макинтош поде инициативата парламентът да вземе котки от приют в Лондон, които да решат проблема с мишките веднъж завинаги. "Популацията на мишките излиза от контрол. На практика на местата, където се приготвя храна това е реална заплаха за здравето", заяви тя. Ако в парламента не може да живеят мяукащи създания, Макинтош повдигна възможността те да бъдат пуснати около сградата, за да изловят мишките.

През 2011 г. британският премиер Дейвид Камерън донесе в резиденцията си котаракът Лари, след като в два новинарски репортажа се видя, че там има плъх. Ефективността на Лари бе поставена под въпрос. Той получавал подаръци от цялата страна, но по-голямата част от времето си прекарвал в сън върху античните мебел. В резиденцията на премиера има котки срещу мишата напаст от 20-те години на миналия век. Някои от тях дори заемат поста "началник по мишките" и се водят в държавната ведомост.