До полунощ в източните райони все още ще духа до умерен югоизточен вятър, но ще отслабне и по-късно през нощта в цялата страна ще бъде почти тихо. Над Западна и Централна България облачността временно ще се разкъса и намалее, докато над Източна ще остане предимно значителна и на места там все още ще превалява. Минималните температури, в повечето места, ще са между минус 1° и 4°, в източните райони – по-високи до 9° - 10°.

Преди обяд над западната половина от страната ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността отново ще се увеличи. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони до 16° -18°. След пладне ще се появи умерен, привечер и силен вятър от север-североизток и с него отново ще нахлува студен въздух. През нощта срещу събота в Предбалкана и на места в южните райони ще завали дъжд, който по високите полета ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове, все още вятърът ще е от юг – умерен. След пладне вятърът ще се ориентира от изток-североизток, силен до бурен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността отново ще се увеличи и привечер и през нощта срещу събота на много места ще завали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, над северното крайбрежие с прекъсвания ще превалявания. След обяд ще се появи умерен, привечер – до силен вятър от север-североизточен. Максималните температури ще са между 14°-17°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 16° – 18°.