40-годишен мъж с парализа от кръста надолу проходи отново след невероятна операция на полски лекари. Възстановяването на гръбначния стълб на пациента е станало с клетки от носа. Дарек Фидика бил парализиран от кръста надолу от 2010 г., когато бил нападнат с нож и гръбначният му мозък бил прекъснат. Според в. "Гардиън" и в. "Дейли мейл", пациентът е от България, т.е. възможно е да има и българско гражданство.
С помощта на новата терапия обаче мъжът вече е на крака и ходи с помощта на проходилка. Според BBC Дарек Фидика е първият човек, който прохожда след подобна операция.

За терапията били използвани специални нервни клетки, които се намират в носната кухина на човека и отговарят за обонянието. Тези клетки също така позволяват на нервните влакна да се обновяват.

Шест месеца след операцията Фидика можел да направи първите си стъпки. В момента, две години след трансплантацията, той вече излиза сам навън с помощта на проходилка. Заедно с това е била частично възстановена и чувствителността в пикочния мехур и червата, както и сексуалните функции.