Тази сряда (22 октомври) започва новият сезон на конкурса по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Регламентът не поставя възрастови ограничения за участие.
Първият кръг (маратон) с продължителност 20 дни включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели.
CodeIT е българска състезателна платформа от ново поколение и едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитния частен национален конкурс по информатика, посочиха организаторите. Основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от международни олимпиади.

CodeIT протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, НПО, ИТ асоциации и образователни институции. Почетен председател на журито е Красимир Манев, човекът „произвел” най-много български медалисти по информатика, член на Международния комитет на международната олимпиада по информатика (IOI).
Както в предишните сезони, така и в този талантите по информатика ги очакват тениски за всички, дали ненулев резултат, ИТ гуру от Франция, награди за най-добрите и нова марсианска визия на сайта, подкрепена с множество функционалности.