Три месеца затвор получи нападателят на журналиста Росен Цветков. 27-годишният Росен Атанасов от Ветово подписа днес споразумение с Русенска районна прокуратура, с което се призна за виновен.
На 4 септември ветовчанинът нападна журналиста от бТВ и екипа му по време на снимки за разследване, посветено на телефонните измами. На следващия ден Росен Атанасов бе арестуван и съдът го остави за постоянно в ареста.

Днес в Русенския районен съд бе одобрено споразумение, с което ветовчанинът се е признал за виновен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на журналиста. Той получи 3 месеца лишаване от свобода ефективно при първоначален строг режим, като ще му се приспадне времето от месец и половина, прекарано в следствения арест. Той трябва да заплати и 115 лева съдебни разноски.

Присъдата е ефективна, тъй като Росен Атанасов вече е осъждан веднъж за шофиране в нетрезво състояние. Нападението срещу репортера на бТВ е извършено по време на 3-годишния изпитателен срок. Според съдебната справка преди нападението на журналиста мъжът, който е с основно образование и не работи, е бил изправян на съд два пъти за умишлени деяния.