Един от задържаните за убийството на 67-годишния Йосиф Узунов в пазарджишкото село Априлци е направил опит да се самоубие. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Димитрия Ганчева, цитирана от "Фокус".
В килията си в следствения арест Венцислав Димитров, който е един от двамата задържани, се е опитал да се обеси. "В конкретния случай веднага на място са отишли експерти, защото по отношение на него вече има назначена комплексна психологична и психиатрична експертиза. След срещата експертите докладваха какво са установили", обясни тя.

По думите й, становището им е, че не се налага мъжът да бъде настанен на друго място за специализирано лечение. Според психиатъра не съществува опасност да повтори суицида. Задържаният сочи различни причини за случилото се, една от които е, че е невинен, че не издържа на натиска, без да уточнява какъв е той. Освен това той посочва, че е много отчаян, че близките му не идват на свиждане, за разлика от близките на другия обвиняем, обясни Ганчева. Тя уточни, че Димитров е в следствения арест от януари 2014 година, когато е бил задържан заедно с още един жител на село Априлци за убийството на 67-годишен мъж. "Надеждите ми са, че през ноември или най-късно през декември това дело ще бъде приключено и внесено в съда", допълни Ганчева.

Двамата мъже от пазарджишкото село Априлци бяха задържани, след като на 7 януари 2014 година в къща в селото бе открит обгорял труп на мъж - 67-годишния Йосиф Узунов. В хода на работата по случая е установено, че жертвата е станала обект на грабеж. Възрастният мъж е пребит с дървени пръти и в резултат на това е починал. За прикриване на следите от престъплението извършителите са инсценирали пожар.