До 17, 30 часа днес, когато е официалният край на работния ден в БНБ, там ще бъде внесен одитният доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка. Днес е изключено да бъдат оповестени данни от него, тъй като данните в него подлежат на анализ. С това чиновниците в БНБ най-вероятно ще се заемат утре, съобщи пред БЛИЦ отлично информиран източник.
Това означава, че данни от доклада ще бъдат оповестени пред широката аудитория най-рано в сряда. Анализаторите в БНБ не само ще дадат факти и изводи, но и ще трябва да изредят стъпка по стъпка какво следва от тук нататък.

Фактите, които ще станат обществено достояние ще са силно редуцирани, тъй като докладът съдържа много лична информация, банкова и служебна тайна, посочиха пред БЛИЦ източниците.

По-рано днес бившият шеф на КТБ Цветан Василев обяви, че има предложения за оздравяване на банката. "Такова предложение до нас не е стигало и не е постъпвало в БНБ нито от страна на Цветан Василев, нито от негови представители или фирми", съобщиха официално от БНБ.