Театрален реквизит и специално видео с български модел са само част от сценографията на първия концерт – утре вечер от 21:00 ч. по Нова
Отборът на Мария Илиева срещу отбора на Саня Армутлиева – момчета срещу момичета ще се изправят на сцената в първия голям концерт утре вечер, от 21.00 ч. по Нова. През последните дни двете дами присъстваха постоянно на репетициите на своите финалисти, за да ги подготвят максимално добре за първата им поява на голямата сцена.    
За да помогне на момчетата да се отпуснат и да покажат повече пластичност на сцената, Мария Илиева даде конкретни съвети по хореография и дори демонстрира танцови умения. След като показа няколко движения на участниците, изпълнителката предаде своята формула за успех на талантите: „Изразявайте емоция на сцената! Едно изпълнение е нищо, ако не вълнува – изразителното поведение може да ви помогне, дори и да сгрешите някъде“, посъветва ги тя.
Саня Армутлиева пък сподели част от богатия си опит в шоу бизнеса, давайки няколко урока по актьорска игра и сценично поведение. Тя сподели, че акцентира не само на вокалните умения, но и на присъствие и визия, които са ключови за един изпълнител. “Взискателна съм – като родител. В момента вървя срещу себе си, защото искам да подготвя всяка една възможно най-добре, така че да бъде достоен конкурент на останалите. Жестоката истина е, че едно от момичетата ще напусне сцената още тази седмица!“, сподели вътрешните си противоречия менторът.
Театрален реквизит и специално заснето видео с български модел ще бъдат само част от сценографията на първия концерт утре, когато от всеки отбор ще отпадне по един финалист.
Как ще се представят участниците, кои от тях ще напуснат сцената и най-важното – кой ще бъде 17-ият участник, завърнал се в X Factor, ще разберете по време на първия лайв концерт утре вечер от 21:00 ч. по Нова.