Американец, който е поставил най-много официални световни рекорди, цели 563, призна, че никога няма да спре да опитва да добави още в колекцията си.

60-годишният Ашрита Фърман в момента държи 198 официални рекорда в Книгата на Гинес, включително за "най-много размазани пайове в лицето за една минута (56) и "отваряне на най-много кенчета с напитки за 30 секунди (41)".

Невероятните му постижения му позволили да обиколи света. Той поставил рекорди на Айфеловата кула, Стоунхендж и Великата китайска стена. Първият му официален рекорд е поставен през 1979 г., когато Фърман направил 27 000 скока-звезда в Ню Йорк.

В следващите две години той изминал 16 км, правейки салта назад, след което издържал 50 часа да ръкопляска без спиране. Растейки като неатлетично момче, Фърман се ровел в страниците на Книгата на рекордите Гинес. Но след като се включил в 24-часово състезание по колоездене, в което изминал 643 км и завършил на трето място, си поставил за цел сам да подобрява рекорди.

През годините Фърман поставил рекорди за скачане с пого стик, бягане с кокили, балансиране на бутилка с мляко и най-много счупени яйца на главата си. "Понякога стигах твърде далеч и най-глупавият рекорд, който съм опитвал, е когато пробвах да подобря времето за изяждане на цяло дърво. Не мога да си представя, че ще спра, това е моят духовен живот и докато вдъхновявам и нося радост на другите хора, ще продължа", сподели Ашрита.