Десетокласник от гимназията по облекло в Дупница е прострелян в бодрото, докато играел футбол в двора на ОУ „Климент Охридски”. 15-годишният Роберто Христов живеел близо до училището и почти всеки ден играел в двора с приятели, съобщава struma.bg/.
Той е волейболист в младежкия отбор на „Марек-Юнион Ивкони”. В събота около 18,00 часа по време на игра в двора Роберто усетил пареща болка в едната подбедрица. Погледнал и видял, че анцугът му е окървавен на мястото на болката, а всичко изглеждало като ужилване от пчела.

Роберто веднага е откаран в болница. Рентгеновата снимка показала, че в бедрото му има сачма, която по чудо не е засегнала костта на бедрото.

За инцидента е уведомена полицията в Дупница, а на място в болницата пристигнал заместник началникът на полицията в Кюстендил Ивайло Дамянов, който бил роднина на момчето.

Сачмата е извадена от ортопеда д-р Сотир Караилийски и ще служи за веществено доказателство. Криминалисти издирват стрелеца.

„Някой от младежите, които се събират в двора на училището, карат мотори и вдигат шум. Били са заплашвани със саморазправа, но моят брат не кара мотор, заяви Мартин, който е братът на ранения Роберто. – Има следствие и нещата ще се изяснят.”