Утре над страната ще е слънчево, преди обед на места в низините – с намалена видимост. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина – до умерен западен вятър.
Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° - 23°. В София – около 19°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Над Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода ще бъде 18° - 19°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°. Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Ще бъде топло с максимални температури между 21° и 26°. В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до края на деня на места в западните и южните райони ще превали дъжд. През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло, но към вечерта вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. В четвъртък ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи.

В сутрешните часове по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. С умерени и силни северозападните ветрове ще продължи да нахлува студен въздух и температурите рязко и чувствително ще се понижат. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°.