"Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно - с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Прокуратурата не моли, а изисква". По този начин главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред бТВ действията на прокуратурата по отношение Корпоративна търговска банка (КТБ).

Когато в продължение на 2 години един политически и икономически седмичник публикуваше таблици, в интерес на истината - точни таблици и анализи, някои каза ли, че това е удар, попита Цацаров.

Главният прокурор посъветва да се изчакат още да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на КТБ. Той посъветва Иван Искров да не крие доклада, но бе категоричен, че не знае какво пише в него. "За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо - нека това, което пише в доклада, бъде представено публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно", коментира Цацаров.

Действията срещу евентуалните "убийци" на Делян Пеевски главният прокурор определи като "срамна грешка на прокуратурата". "За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата", призна Цацаров. Той обаче призова онези които твърдят, че висши длъжностни лица са действали под влиянието на Делян Пеевски в разследването на негови убийци или са били направлявани по някакъв начин от въпросния човек, да направят следващата крачка и да кажат имената на тези прокурори и следователи.

Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка, коментира още Цацаров. Той обеща, че някои ден имената на тези хора ще станат ясни, но в момента не може да ги разкрие, тъй като това представлява следствена тайна. "Няма да скрия нито един разпит и документ", закани се Цацаров и бе категоричен, че финансовият интерес няма партиен цвят.

Запитан дали познава Делян Пеевски главният прокурор отвърна, че го познава така, както и много други лица - Цветан Цветанов, Бойко Борисов и други. Двамата са се запознали в Народното събрание, подчерта Цацаров.