Новата 2014 година ще прилича по много неща на предишната - също толкова енергична, съдбовна и богата на събития.

Природата на тези събития ще бъде свързана с бунтове и революции, скандали, големи изобретения, стачки и цунами, войни и икономически кризи, радикална политика и крайни лидери. Идва една година на противоположностите: война и мир, движение напред-назад, сигурност и уязвимост, бизнес и дом, връщане в миналото и стремеж към бъдещето. Хората трябва да поемат сами отговорност за собствения си живот и съдби, а не да разчитат изцяло на правителствата на страните си, били те в Русия или Украйна, Китай или САЩ, с надеждата да им осигурят стабилност и сигурно бъдеще.

Астрологическата прогноза се изчислява въз основа на движението на така наречените тежки планети - Сатурн, Юпитер, Уран, Нептун и Плутон. Те действат бавно и задкулисно върху хората и събитията и предопределят най-съдбовните тенденции.

Какви изпитания и премеждия се задават

До края на 2014 г. Сатурн ще се намира в знака Скорпион и сурово ще предвещава, че е дошло време за разплата. Ако не сте се отнасяли отговорно с чуждите пари, дълговете, заемите, данъците, общите финанси, тази планета ще ви накара да си платите като поп. Шефове на компании, които са затънали в борчове, работодатели, които не са плащали заплати, трябва да проявят по-голяма отговорност и да се откажат от алчността. Иначе ще се окажат на ръба на банкрута и ще загубят всички съдебни дела. Възможно е загубите да са толкова големи, че да поискат да умрат.

Всички сфери, свързани с материални въпроси, ще минат през дълги и тежки изпитания. Предстои безмилостна разправа с миналото - всичко, което пречи на развитието, ще бъде унищожено. Ще се изгради нова система, основана на съвсем различни критерии - духовните.

Сатурн в Скорпион ще допринесе за затягане на дисциплината в армията и всички силови структури. Военните ги чакат трудни изпитания. В някои страни е възможно силово завземане на властта, след което ще започнат бесни реформи.
Сатурн може да постави ограничения в сексуалния живот на хората. 2013-а и 2014-а са години на умерено въздържание, а демонстративните и нестандартни форми на секс са по-скоро табу.

Позицията на Сатурн в Скорпион ще се отрази сериозно върху световната икономика. Ще продължи систематизацията в данъчната политика и усиленото събиране на налози, възстановяването на реда в банките, отпускането на кредити ще се усложни. Световната икономическа криза ще се задълбочи и този спад ще продължи минимум още 6 години. През 2014 г. най-големи предизвикателства в икономиката се очакват през април, август, октомври и ноември. През останалото време ще има стабилност, даже приятни положителни промени.

Все още няма да станем по-богати и парите, както и преди, няма да стигат. Плутон продължава да получава тежки аспекти от Уран, планетата на промените и сътресенията. Социалните вълнения от последните години ще продължат. Много хора ще почувстват ограничаване на независимостта си, по-често нахлуване в личния живот. Свободата на глобалната мрежа интернет ще бъде свита и контролирана от правителствата. Може да се очакват прекъсвания в електрозахранването. Големи застрахователни компании ще фалират, данъците ще се повишават.

Земята също ще страда от конфликта между тези две планети. Вероятни са екстремни метеорологични явления - от жеги до мраз. Вече проливни дъждове и наводнения заляха Великобритания и Германия, тайфун обрули Филипините. Земетресения люляха Япония, България, Северна Италия и даже Дания и редовно ще клатят пластовете през 2014 г.

Един от най-сложните периоди на годината ще настъпи от 30 март до края на април. Тогава на небето се образува Голям кръст между Марс във Везни, Юпитер в Рак, Плутон в Козирог и Уран в Овен! Тази изключително мощна отрицателна конфигурация ще докара големи проблеми - възможни са земетресения и изригване на вулкан, атомен взрив, избухване на война, опустошителни събития в световната икономика, масови протести в цял свят. Може да има крупни съкращения, деноминации и глобални финансови кризи. Много хора ще останат без работа и без средства за живот. Безработицата във всички страни ще се увеличи. Ще се засилят екстремизмът и национализмът.

Марс обикновено стои в един знак около 2 месеца, но става ретрограден на 1 март 2014 г. и ще остане във Везни до 26 юли. Така почти 7 месеца ще се вихрят противоположни енергии, по време на които е невъзможно да се споразумееш за каквото и да било. Този квадрат ще донесе в живота резки и болезнени промени, които ще засягат особено кардиналните знаци на зодиака - Овен, Везни, Рак и Козирог. Ще усещате, че не се движите напред, като че ли сте застинали в очакване и не знаете какво да правите. Действията ви могат да нямат видими резултати. Важното е да не загубите силата на духа!

Къде е късметът  и радостта

Планетата на щастието и успеха Юпитер е в съзвездието Рак до средата на 2014 г. Всичко, свързано с дома, семейството и майчинството, ще придобие голямо значение. Хората, заети в тези области, може да очакват подем в работата. През новата година ще бъдат решени семейни проблеми от миналото и ще се реформират социалните услуги за хора, които имат трудности в семейството и дома. Въпреки икономическата криза ще има растеж в отрасли на хранително-вкусовата промишленост и общественото хранене. Ще се появят нови видове ресторанти и кафенета, ще се разширят бързите доставки на храна. Много внимание ще се отделя на качеството на продуктите и храненето.

Ще се разгърне масово строителство на модерни енергийноефективни жилища. Вероятно е да намалеят цените на новите апартаменти и стойността на ипотечните кредити. Докато Юпитер е в Рак, хората, родени под водните зодии Рак, Скорпион и Риби, ще са облагодетелствани и ще се радват на събития, значещи много за тях - събирания с приятели, пътешествия, романси и дори изучаване на нов език. Някои ще отидат в чужбина, ако го изисква новата работа.

С преминаването на Юпитер в Лъв на 16 юли 2014 г. фокусът на обществените и личните интереси ще се измести към творчеството и изкуството, амбициозното изразяване, духовния стремеж. Ще настъпи време на победи и пробиви, бунт срещу закостенели традиции, борба за своята правда. Положителното влияние на звездите ще усетят всички огнени знаци - Лъв, Овен и Стрелец, а също и въздушните Близнаци и Везни. Радостта на Водолея ще бъде леко помрачена от квадратурата на неговия управител Уран с Плутон.

За родените под Овен, Лъв и Стрелец 2014-а ще бъде година с акцент върху отговорностите на работата, израстването в кариерата и потенциала за печалба. Те могат да очакват подобрения във всички области. Ще им върви в семейния или частния бизнес, недвижимите имоти и банковото дело и въпреки тежката работа няма да останат разочаровани от резултатите.

Хората, родени под земните знаци Телец, Дева и Козирог, ще преживеят промени за добро в личните връзки и приятелствата. Може да очакват засилване на отношенията с хора, с които са били свързани в миналото.

Активно върху събитията през годината ще влияе и планетата Нептун, която през 2014 г. ще се намира в първите градуси на управлявания от нея знак Риби. Убежденията и личната философия ще бъдат подложени на изпит. Някои хора под прикритието на “духовност” ще объркват главите на други с фалшиви идеи и лъжливи правила. Освен това Нептун в Риби ще носи през 2014 г. и в следващите 14 години наводнения, цунами и проливни валежи. Възможни са проблеми със замърсяване на питейната вода.

В същото време ще бъдат направени пробиви в технологиите за пречистване на водата и в океанографията. Търсенето на петрол и злато ще остане стабилно. Ще се увеличават посетителите в социалните мрежи като фейсбук и туитър, форумите и онлайн игрите. Хората ще се групират и подкрепят. С Нептун в Риби все повече хора ще пожелават тихо и мирно съществуване и някои ще полагат големи усилия, за да превърнат тази мечта в реалност.