10 години затвор за 67-годишната Славка Тодорова. Тя измамила 5 възрастни петричанки и им измъкнала общо около 55 хиляди лева. Една от жените й дала над 18 000 лева. Друга пострадала с 31 651 лева. Наложената присъда за 10 години лишаване от свобода е най-тежката ефективна присъда, която Районен съд - Петрич е отсъждал, съобщава struma.bg.

Славка Тодорова живее в Бобов дол, но е родена в санданското село Катунци.
Тодорова успяла да измами петте жени като им обещавала да им уреди трудоустрояване, въпреки че всички те отдавна са пенсионерки, лъгала ги с по-високи пенсии. Лиляна Я., Фроска К., Кръстана К., Венета Я. и Фроска М. са жертвите на измамата. Всички са на възраст над 78 години.

Тодорова има издадени 14 присъди от различни български съдилища.Тя се запознала с Лиляна в началото на юни 2011 година, когато търсила помещение, което да ползва под наем. Възрастната жена се съгласила да даде помещение в дома си срещу наем 60 лева месечно.

Постепенно двете жени се сприятелили. Тодорова обещала да уреди за съпруга на Лиляна трудоустрояване и свързаното с него получаване на по-висок размер пенсия за призната инвалидност. А възрастната петричанка веднага й платила на ръка сумата от 800 лева. Не съставили никакъв документ за това.

Тъй като петричанката нямала повече налични суми, които да предостави за „услугата”, решила да заведе Тодорова в дома на приятелката си Кръстана К.

На Кръстана К. измамничката също обещала да уреди трудоустрояване и по-висока пенсия, като се похвалила с високопоставени познати. Апетитите на Тодорова стигнали дотам, че възрастната петричанка се принудила да иска пари назаем от децата си и други роднини и съседи.

На трета от своите жертви мошеничката също обещала заплащане на парични суми и дори й казала, че ще й подари един от трите си апартамента в гр. Благоевград, както и една от собствените си ниви. Третата жертва, подмамена от тези обещания, дала на ръка на Тодорова 500 лева, пресушила сметката си в банка и й дала още над 20 000 лева.

А когато вече нямало от къде да вземе парите, бабата заложила в заложна къща златните си зъби срещу 903 лева и веднага дала парите на Тодорова.

На четвъртата си жертва Тодорова обещала да я включи като акционерка в гръцкото си търговско дружество. И, естествено, да я трудоустрои и да й вдигне пенсията. На петата си жертва измамничката предложила същите „екстри”.

Едва 10 месеца по-късно петте петричанки разбрали, че Тодорова ги мами. За това време обаче Тодорова успяла да измъкне от жертвите си общо 54 962,60 лева.

Самата Тодорова е пенсионерка. Има десет пълнолетни деца. Има 14 различни присъди за измама от съдилищата във Враца, Дупница, Перник, Монтана, Благоевград.