Започват големите концерти на X Factor – следващата седмица (вторник и четвъртък) 16-те финалисти в шоуто ще застанат пред цяла България, за да докажат, че заслужават да станат новия X Factor.
Огромна изненада обаче очаква зрителите по време на първия голям концерт във вторник. Той ще бъде подчинен на формулата „16+1” – един кандидат ще се върне отново в играта. Талант, убеден, че приключението X Factor вече е приключило за него, ще получи втори шанс. На официалната Facebook страница на шоуто почитателите вече активно предполагат кой ще бъде седемнадесетият участник, а продуцентът Маги Халваджиян недвусмислено публикува на своя профил:“Ще помислим“. Отговорът обаче ще стане ясен във вторник, на първия лайв концерт (от 21.00 ч. по Нова).
И докато един ще се завърне, четирима финалисти ще трябва да си тръгнат следващата седмица. Сключеното споразумение между продуцента Маги Халваджиян и журито доведе именно до решението Любо, Заки, Мария и Саня да се разделят с по един свой талант още на първите два концерта. Във вторник, първи на големия старт ще застанат групите на момичета и момчетата. В пряк двубой, отборите на Саня и Мария, ще дадат всичко от себе си, но и ще останат с един талант по-малко. Момичета на Саня – Невена, Люба, Кристина и Михаела, ще превземат сцената заедно с момчетата на Мария – Траян, Станимир, Славин и Сабатин.
На втория голям концерт в четвъртък, в музикална битка ще се впуснат отборите на Заки и Любо, като отново двама кандидати ще чуят думите „Ти напускаш X Factor”. Групите – Sweet 16(Гери-Никол, Мишел и Христина), Иво и Пламен, Нора и Ива, 4U(Иван, Емил, Йоан, Кристиан) и кандидатите от група 25+ - Виктор, Ренета, Атанас и Георги, ще се опитат да спечелят зрителите на Нова, за да си осигурят възможно най-дълго присъствие в шоуто.
Кой ще се завърне в шоуто и кои ще бъдат първите таланти, които ще напуснат X Factor, ще разберете на 21 октомври /вторник/ по време на първия голям концерт – от 21.00 ч. по Нова.