Истински холивудски екшън се разигра днес в центъра на Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

След полицейско преследване на "Мерцедес" със старозагорска регистрация и опити на водача – 26-годишен пловдивчанин да избута патрулката, четири коли пострадаха, един полицай е ранен, а жертви по чудо няма.

Преследването е започнало от квартал Капана, където водачът на "Мерцедес"-а е навлязъл в забранена за движение улица. Той отказва да се подчини на полицаите, които опитват да го спрат и кара с "бясна скорост", според очевидци, по булевард "6-ти септември", оттам по "Източен" и по "Христо Ботев". Малко преди Сточна гара булевард "Христо Ботев" донякъде има средна мантинела. Идвайки откъм Военна болница, водачът на "Мерцедес"-а избутва полицейската кола в ляво, така че тя попада в насрещното движение и се ударила челно в "Рено Лагуна" със софийска регистрация. "Мерцедес"-ът от своя страна, завива надясно и опитва да избяга по улица "Цар Асен", но първо се удря в паркираната "Ланчия" на собственичката на погребална агенция, а после нацелва дърво.

Водачът изскача от автомобила и хуква да бяга, заловен е пред ОЩ " Душо Хаджидеков" на няколкостотин метра натам.

Инцидентът се случи около 10 часа днес. Един от полицаите в преследващия автомобил е леко ранен. Движението по булевард "Христо Ботев" е възстановено.