Семейство Буш присъства активно в американската политика от десетилетия, но американското общество е на път да приветства още един държавник на име Джордж Буш, тъй като синът на бившия губернатор на Тексас Джеб Буш се готви да премине от правото в политиката, пише британският в. „Индипендънт“.

Джордж Прескот Буш,

внук на президента Джордж Буш и племенник на президента Джордж У. Буш, е основен фаворит на изборите за поземлен комисар на Тексас.
Функцията не е особено известна извън щата, но се е утвърдила като първа крачка към по-високи върхове в Тексас, а предвид името на 38-годишния Джордж П. Буш, и извън границите му.
Баща му Джеб Буш, който е евентуален кандидат за президент през 2016 г., подкрепи сина си в кампанията.
„Не зная защо поколение след поколение семейство Буш кандидатства за държавна длъжност. Но явно нищо не се е променило“, заяви той.
Ако Джордж П. Буш спечели идния месец,

той ще стане най-успешният от фамилията до момента.

Победа в Тексас ще го направи единственият член на семейството, който печели още първите си избори.
Както Буш-баща, така и Буш-син загубиха първите си кампании, преди да влязат в Белия дом, а Джеб Буш спечели губернаторския пост във Флорида от втори опит.
Дори прадядо му, дългогодишният сенатор от Кънектикът Прескот Буш, на когото е кръстен младият Джордж Буш, загуби първия вот.