Дядо Коледа e потеглил от Северния полюс и се отправа към руския град Провидения, предаде Google.

Преди излитането си, Дядо Коледа е прегледал писмата, получени в последния момент. Той също е провел среща с елфите, които са се отчели за свършената работа. Преди голямото пътуване Дядо Коледа е нахранил елените си, за да може да им стигнат силите да стигнат до всяка къща, в която има деца.

Добрият старец е съпроводен от девет елена, начело с Рудолф.

Американски финансови анализатори изчислиха работната заплата на Дядо Коледа, който живее на Северния полюс. По данни на компанията Insure, годишният доход на добрия старец за 2013 година трябва да възлиза на 137 795 долара, предаде Фокус.

Високата заплата е свързана с множество задачи, които трябва да изпълнява Дядо Коледа. Първо, на практика без прекъсване той управлява фабрика за производството на играчки в течение на 364 дни, работи по 8 часа на ден и получава за това 114 937 долара годишно. Второ, като специалист по трудовите отношения, той постоянно влиза в преговори със своите помощници, за което му се полагат 4931 долара. На плещите на добрия старец е и работата на детектив – всеки ден отделя по половин час, за да узнае как се държат децата, за да разбере дали да посети малчуганите в коледната нощ. За тази му дейност в активите на Дядо Коледа се прибавят още 733 долара годишно.

Той трябва да се грижи за своя главен помощник – елена Рудолф. Дядо Коледа трябва да се увери, че и Рудолф и останалите ще бъдат напълно готови да обиколят света, за да оставят на всички деца подарък. С Рудолф добрият старец се занимава по два часа на ден, за което трябва да получава 4219 долара. За проверяването на списъка на подаръците и писмата с детските желания трябва да получава 529 долара. За 24-часовия полет на шейна от Северния полюс до децата и обратно белобрадият старец получава 619 долара.

Компанията проведе анкета за това колко трябваше да получава Дядо Коледа, ако живееше в САЩ. 37% от респондентите са отговорили, че за тази работа не трябва да получава пари. Според 27%, той трябва да получава по долар за всяко дете, т.е. около 1.8 милиарда долара. 15% от запитаните, около 100-150 хиляди долара трябва да стигнат на добрия старец.