Сигнал за бомба опразни Софийски районен съд преди заседание по едно от делата срещу Бисер Миланов-Петното за хулиганство.
Сигналът е подаден към 9.25 часа, е постъпил сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд (бул. „Драган Цанков” 6). По разпореждане на специализираните органи, е извършено евакуиране на всички служители и граждани от сградата на съда.

Обикновено проверките ДОТИ и 4-то РПУ траят около 2 часа. В случай, че не бъдат откри съмнителни предмети, работата на съда се възстановява. По преценка на специализираните органи и ръководството на съда, е възможно застрашената сграда да бъде затворена и за 24 часа.

Районните магистрати разглеждат днес няколко дела с висок обществен интерес. Първото е срещу Бисер Миланов - Петното, който е подсъдим за извършването на две хулигански деяния, при опасен рецидив, а именно нападение и обиди срещу оператора на bTV Любен Кацаров, както и към репортера на същата телевизия Мария Цънцарова. При втория случай Миланов е бутнал с ръка в тялото Петър Нанев - репортер на bTV, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него.

За 13.30 ч. е насрочено и делото срещу Димитър Борисов - Гърнето за нанасяне на лека телесна повреда на щерката на Фатик - Адриана Тюркмен. Той е подведен под отговорност за това, че на 27 август 2013 г., около 1.30 часа в столично заведение, Борисов нанесъл удар с юмрук в лицето (между носа и горната устна) на Адриана Тюркмен и й причинил кървене от носа - временно разстройство на здравето, неопасно за живота. В постановлението се казва още, че пострадалата и Борисов не са се познавали преди случката.  По предложение на СРП Борисов е освободен от наказателна отговорност и ако бъде осъден, ще получи административно наказание – глоба.

Освен това днес е насрочено и делото, което Бойко Борисов води срещу депутата от "Атака" Десислав Чуколов заради обиди в предаване по bTV.