Нямаме претенции за участие в постове в държавния апарат, но ако бъдем поканени, ще представим специалисти. Това заяви Валери Симеонов след консултациите с ГЕРБ за съставяне на бъдещо правителство, предаде БГНЕС.

Симеонов подчерта, че ще поемат отговорност за действията на своите специалисти. До момента ние излизаме с едно значително съвпадение на позициите, но не и с краен резултат, каза той.

До голяма степен сме удовлетворени по съвпаденията по големия брой проблеми. И тяхното решение. Това изцяло съвпада с нашите предизборни намерения, заяви Симеонов.

По 14 от 18-те приоритета на ГЕРБ намерихме общи позиции, като имаше различия в нюансите, обясни Красимир Каракачанов. Не намерихме съгласие по темата с еврочленството на Турция, подчерта той. Втората тема за нелегалната имиграция стигнахме до мнение, че трябва да има ограда по цялото протежение с турската граница, подчерта лидерът на ВМРО. Той заяви, че на втората среща ще бъдат обсъдени детайлите по програмата, която Патриотичният фронт представи. От наш страна бе поставен и въпросът за изваждане на ДПС от управлението на страната, каза Каракачанов.