В Народното събрание изглежда нищо старо не е забравено, дори столовете, на които се водят важните за страната преговори за ново правителство, пазят инвентаризационните номера от времето на БКП, предаде БГНЕС.

Изглежда, че и нищо ново не е научено, съдейки от политическите изяви вече три дни след началото на консултациите на ГЕРБ с останалите парламентарни политически сили. Едва ли може да се очаква друго ниво на политическа култура или модерна коалиционна методика, а още по-малко диалогичност. Същите тези хора, повечето от които заложиха в платформите си антикомунизма, сега седят на столовете на БКП и гръмко парадират, че са носители на нова тенденция в политиката. Но не само мебелите остаряват, през последните месеци сме свидетели на невиждана динамика в политическия живот на страната. За все повече българи голяма част от родния политически елит е остарял и девалвирал, само дето няма инвентаризационна табела.

Наблюдатели в парламента твърдят, че инвентаризационните номера не са свалени от повечето мебели от времето на соца, за да не се наруши структурата и целостта на мебелите. Интересно в документите на Народното събрание дали има записано "столове – ЦК на БКП № 316 61" – 1 брой?