Изключително неудобство изпитах от унижението, на което бяха подложени колегите от Реформаторския блок. Това заяви Мария Капон от коалиция "Десните" по повод на вчерашните консултации между ГЕРБ и РБ, предаде БГНЕС.

Мария Капон е категорична, че нито една политическа сили или политик не заслужават подобно отношения. "Макар че, когато влезеш на терена на Борисов и не си играл с Бистришките тигри със счупени ръце излизаш ти. Мнозина смятат, че това е можело лесно да се предвиди, но аз няма да го натяквам", каза тя и подчерта: "Десният човек не обича да бъде унижаван. Нито обича да бъде лъган. Всеки път когато това се е случвало десните са били наказвани много жестоко. За другите в блока не знам".

Мария Капон посочи, че има отстъпление от условието за двегодишен мандат, от това Борисов да не е премиер и много други предизборни заявки. Според нея истинският проблем обаче не е "КОЙ?", а това, че Реформаторите са в преговори за властта с един от тези, които се крият зад въпроса "КОЙ?".

"Честният отговор на този въпрос не може да бъде, че последните управляващи са по-лоши от предпоследните, просто защото скоро е приключил мандатът им. Хората не са наивни. Затова все пак се надявам след всички отстъпки, които се направиха, да не бъде загубено поне достойнството. То ще е нужно и утре…", заяви още тя.