Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оттегли иска си срещу депутата от ДПС Йордан Цонев след получено писмено извинение.

По-рано от Софийски градски съд съобщиха за БГНЕС, че делото за клевета, заведено от Бойко Борисов срещу Йордан Цонев, е прекратено. Става въпрос за гражданския си иск срещу депутата от ДПС, който наклевети Борисов от трибуната на Народното събрание преди година. Тогава Цонев нарече председателя на ГЕРБ мутра и основател на СИК. На следващия ден Борисов заведе дело с иск от 50 хиляди лева.

Днес от централата на ГЕРБ съобщиха, че писмено извинение от страна на Цонев за обидните думи, изречени от него преди година, е получено на 30 септември. В писменото си извинение Йордан Цонев пише на Бойко Борисов, че "Обидното отнасяне между представители на политически партии, активно ангажирани в управлението на страната, е напълно неприемливо и се извинявам както на Вас, така и на всекиго от ПП ГЕРБ, когото волно или неволно съм обидил, повлиян от моментна ситуация".

От партийната централа заявяват, че ГЕРБ и председателят й Борисов приемат извиненията на Йордан Цонев в името на добрия и конструктивен политически тон, който партията се опитва да наложи.

БГНЕС припомня, че в края на миналата седмица Софийският районен съд оправда лидера на ББЦ Николай Бареков по делото за обида, заведено от Бойко Борисов за това, че го нарекъл "тъп". Тогава бяха спрени и делата, водени за обида и клевета от лидера на ГЕРБ срещу лидера на ББЦ. В Софийски районен съд има още едно дело, което Борисов води срещу Бареков. За него обаче има дата за заседание през ноември. По него лидерът на ГЕРБ се тъжи за това, че на 6 ноември 2013 г., Бареков е заявил по ТВ7, в предаването "Добро утро, България", че Бойко Борисов е поръчал неговото убийство.