Новата словенска кандидатка за зам-председател на Еврокомисията (ЕК) по енергетика Виолета Булц има странни и спорни наклонности, разкриват европейски медии.

Освен че няма абсолютно никакъв политически опит, тя се занимава с окултизъм и шаманство, хвалела се дори, че има диплома на шаман, получена в Шотландия, както разкрива електронното издание "Юрактив". Виолета Булц може да ходи по огън, да шепне на коне и отрича втория закон на термодинамиката. В официалната й биография пише, че е експертка по балансирани и устойчиви стратегии за развитие и органичен растеж. Вярвала в силата на социалните мрежи, цялостната индивидуалност и позитивната енергия.

Източник от антуража на Юнкер заяви, че ако Съветът на ЕС приеме Виолета Булц, вероятно на нея ще й бъде даден ресорът "транспорт". В същото време избраният първоначално за транспортен еврокомисар Марош Шевчович от Словакия ще бъде назначен за заместник-председател, отговарящ за енергетиката. Известно е, че Виолета Булц трябва да мине и през ситото на одобрението от Европаламента. Той отхвърли кандидатурата на предишната словенска кандидатка Аленка Братушек за зам-председателския пост по енергетиката, поради което се стигна и до сегашната кандидатура на Булц, която трябваше де бъде предложена от Словения.