Софийският градски съд спря делото срещу Волен Сидеров заради депутатския му имунитет. Лидерът на „Атака” е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда при инцидент по време на полет от София до Варна.
Заседание на съда днес имаше, но то започна с час закъснение заради поредната бомбена заплаха. Устройство не беше открито и малко преди 11:30 часа 11 състав на Софийския градски съд влезе да заседава по делото срещу Волен Сидеров.

Инцидентът, заради който лидерът на „Атака” е подсъдим, стана в началото на януари тази година. Според свидетелски показания Сидеров започнал да се държи агресивно на борда на самолета след употреба на алкохол. Той отправял обидни квалификации към френски дипломат. Агресивното поведение продължило и в автобуса, който откарва пътниците към летището, както и пред самото летище.

Сидеров отрича да е удрял, но потърпевши от неговите и словесни и физически нападки са двама души – Димитър Бахнев, който е пътник в самолета, както и полицаят Костадин Колев. И двамата имат медицински свидетелства, които доказват, че имат наранявания.