Съдебно-медицинска експертиза отложи делото за промяна на мярката за неотклонение на тото измамниците Николай Маринов и Продан Маринов, информира „Булфото“. Двамата обвиняеми - Николай и Продан са братовчеди. Двете деветнадесетгодишни момчета опитаха да измамят Българския спортен тотализатор. Николай и братовчед му Продан успели да излъжат, че техният фиш е спечелил джакпота от 5 млн. лева в 51-вия тираж на играта 6 от 49.
Николай е успял да проникне в системата на тотализатора от домашния си компютър във Варна. След това е нанесъл печелившите числа върху електронния фиш в системата. След което братовчед му Продан представил хартиен фиш с печелившата комбинация от числата.

В днешното съдебно заседание трябваше да бъде разгледано искането на обвиняемите за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека такава, но след като защитата отправи искане за назначаване на съдебно-медицинска експертиза делото беше отложено за друга дата.

Експертизата беше поискана заради здравословното състояние на обвиняемия Николай. Тя трябва да отговори на въпросите, дали Николай страда от някакви заболявания и какви са те. Както и на въпроса дали ако има някакви заболявания, те биха попречили на изпълнението на наложената им мярка.

За съдебно-медицинската експертиза защитата помоли да бъдат назначени травматолог, заради заболяването на ставите, които според обвинението Николай има, както и специалист по дентална медицина, тъй като обвиняемият страдал от заболяването – денталгия. Заради назначаването на съдебно-медицинската експертиза следващото заседание по делото е насрочено за 20 октомври от 13.30 часа.