Утре ще бъде слънчево, но в сутрешните часове отново на места в низините, котловините и по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. Ще се задържи почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в крайните югозападни райони до 27°, в София 24°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирана от Фокус.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, а след обяд вече ще е слънчево. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максимални температури между 18° и 29°, температурата на морската вода е 17° – 18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, по най-високите върхове на Рила и Пирин до силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През нощта срещу сряда и в сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Повече слънчеви часове ще има през деня в Западна и Централна България. След обяд ще бъде топло с максимални температури между 22° и 27°. В четвъртък температурите ще са с градус-два по-високи. Ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но вероятността за валежи е малка. В петък ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад и с него ще прониква студен въздух. След обяд на места, главно в Северна България, ще превали.