Мехмед Топалов от разградското село Езерче, който през лятото предизвика тежка катастрофа по пътя между Разград и Гецово и две момчета загинаха, продължава да кара пиян. Макар че няма книжка, той се качва на мощния си мотор пиян и обикаля селото, съобщиха пред камерата на Нова телевизия негови съселянин.
„Вчера пак е бил засечен с мотоциклет да се разкарва из селото. Това дразни обществото. Не можем да го търпим. За затвора е и то за максимален срок“, каза един от роднините на загиналите момчета. Той разкри, че Мехмед преди две седмици се е напил на сватбата на братовчедка си и пак е карал пиян.

„Хората са го видели и да играе кючек. Не му пука от нищо. Как може след толкова тежка катастрофа да продължава да пие, да се разкарва из селото и да се весели по сватби?“, казват опечалени роднини на жертвите.

Близки на загиналите момчета протестираха миналата седмица пред Окръжната прокуратура в Разград с искане да се ускори разследването на катастрофата. Стана ясно, че от петък мярката на мъжа е променена от гаранция от 5000 лева на домашен арест.

Ден и нощ плача и искам максимално наказание за убиеца, каза дядото на единия от убитите. Приятелка на убиеца пък уточни, че в нощта преди трагедията той е бил толкова пиян, че не можел да се държи на краката си. Бил е с 2,67 промила алкохол, добавя Семра.

„Момчето няма книжка, но не си дава ключовете на друг да кара. Като пийне, не знае какво прави“, коментират негови познати.