Промяна на времето не се очаква. През нощта ще е ясно и тихо. Минималните температури сутринта в по-голямата част от страната ще са между 4° и 9°, по Черноморието до 12°-13°, в София 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология НИМХ към БАН.
През деня ще се задържи почти тихо. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще останат без съществена промяна, като максималните ще са между 20° и 25°, в най-югозападните райони до 27°, в София 23°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното. По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 19°-21°, температурата на морската вода е 18° – 19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения от средна и висока облачност. По билата ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще бъде предимно слънчево и топло с максимални температури между 20° и 25°.

В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, само на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. В четвъртък ще се задържи топло. Облачността ще се увеличи, но ще остане