Нова версия се появи за инцидента, който претърпя Михаел Шумахер в края на 2013-а година със ски във френските Алпи. Според френския журналист Жан Луи Монсе тежката черепно-мозъчна травма, която получи Шуми се дължи не на удар с камък при падането, а на това, че в предпазната му каска е имало камера.

Според Монсе инсталираното средство за наблюдение е причинило лошата травма, и по-точно конкретизира, че елементите, които са служели за неговото закрепване, са нанесли поражения по бившия пилот при падането.

Припомняме, че в резултат на получената мозъчна контузия, Шумахер бе опериран спешно, а след това лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома. След месеци на усилена борба, бившият състезател излезе от комата, като вече е при семейството си, за домашно лечение.

„Срещах се със сина на Шумахер, както и със самия него. Леко и бавно се възстановява. Но има още доста път пред него, за да се наслаждава на живота“, започна журналистът и продължи: „Травмата, която получи Шумахер не се дължи на никакъв удар с камък, а на камерата, която е била инсталирана в каската му. Нейните прикрепящи елементи донесоха увреждането, тъй като при падането Шумахер се ударил в тях“.