Провокацията на ДПС към Кюстендил започна не от избора на Александър Методиев - Бат Сали за народен представител, а от неговото номиниране за водач на листата в града. Той е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил.

Това заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.

"Партньорството ни с ДПС на тъмно, с влияние на икономически интереси, срина нашия морален облик пред хората. Очевидно се заразихме от тях, след като допуснахме властта да функционира по този начин", заяви Манолова.

"ДПС винаги са поставяли на първо място своя партиен интерес. Докато ние си мислехме, че размразявайки доходите, освобождавайки бизнеса правим достатъчни неща за хората, се оказа, че сме загубили нещо, което е по-важно – моралния си облик и доверието", подчерта Манолова.

Според нея фатално за България биха били следващи избори и спиралата избори след избори. "Ако се стигне до там, че се очаква подкрепа от БСП за някакво управление, това решение трябва да се вземе след вътрешнопартийно допитване. Такова важно и тежко решение не може да се взима от тесен кръг от ръководството на партията. Изглежда ми малко вероятно да управляваме заедно с ГЕРБ и няма да налагам подобно решение на хората, които ни подкрепят", заяви тя.

"Няма да отстъпим от ангажимента си да повишаваме доходите на хората. Смятаме, че 10-процентното увеличение на тока не беше необходимо и това не са празни приказки, а анализи на експерти", каза Манолова.