Жена от Бразилия оцеля, след като й бе забит кухненски нож в главата. Въпреки, че острието е било влязло на няколко сантиметра в черепа й, тя е била в съзнание и способна да разпознае престъпника.
Полицаите намерили 22-годишната Алсилеид Родригес дос Сантос със забит в главата кухненски нож спокойно да седи на пейка в парка Сан Педро. Момичето било отведено в управлението на полицията в централната железопътна гара на града, където я чакала линейка. Пострадалата не е губила съзнание и по пътя към болницата е успяла да даде на стражите на реда първите си показания за случилото се.

Оказало се, че в разгара на семеен скандал 19-годишният възлюблен на момичето е отприщил своите емоции и хвърлил по нея кухненски нож, който се забил директно в главата й. Младежът след това напуснал семейното жилище, без дори да се свърже с бърза помощ.

Как жертвата се е оказала на пейка в парка, тя не може да си спомни. Вероятно, страшната травма и шока от нея са довели до частична загуба на памет. Медиците отбелязват, че след операцията по изваждането на ножа, животът на Алсилейд е извън от опасност.

В Бразилия на всеки два часа жена загива от ръцете на мъжа си.