Екипът на Клиниката по неврохирургия в плевенската болница, вдигна на крака мъж, прикован на легло повече от година и половина. Преди 18 месеца след битов инцидент човекът загубил способност да движи краката и ръцете си.
След няколко месеца лекарите от най-близката многопрофилна болница обявили състоянието му за окончателно. Наложило се брат му да напусне работа, за да се грижи за него, съобщава „Дарик”.

Близо година след „доживотната присъда" в селото им дошъл на гости лекар от Русе. Близките му се примолили да прегледа болния и той се съгласил. Макар и специалист в друга област на медицината, той видял надежда и веднага се свързал с доц. Йордан Панов от Плевенската университетска болница. Специалистът се заел със случая и след ден пациентът бил при него.

Екипът на Клиниката по неврохирургия започнал обстойни изследвания, които показали, че пациентът има потенциал за възстановяване въпреки давността на увредата. Установена била тежка мозъчна травма и съпътстваща компресия в шийния отдел на гръбначния стълб.
Взели решение да бъде извършена операция за декомпресия на гръбначния мозък и нервите. Веднага след операцията пациентът показал рязко подобрение. На шестия ден се изправил на крака.

Вече се движи сам, придържайки се на инвалидната количка, в която доскоро е бил прикован. Дори се храни сам.