Нови проучвания на специалисти от Франция и Белгия са на път да разкрият възможност за лечение на деца аутисти.  Световноизвестният вирусолог Люк Монтание заяви на научен форум в Пампорово, че при правилна употреба на антибиотици е възможно лечението на аутизъм.

Изследвания, които вече са правени, и то доста сериозни, във Франция и Белгия на деца с аутизъм, показват, че съдържанието в тяхната кръв на бактерии при 80 процента има такова завишено съдържание. Благодарение на изследвания, проведени от екип американски учени, успяхме да вникнем в основата на така наречените агенти, които предизвикват тези сигнали и които увеличават съдържанието на бактериите в кръвта. Въпросната бактерия, върху  която се съсредоточихме се намира в чревната област на децата с аутизъм, нея открихме и в кръвта им.

Накратко, моделът изглежда така: лигавицата на червата предава тази бактерия към кръвта и по този начин връзката на кръвта с мозъка е нарушена в известна степен при болните деца.

Изводът, който направихме е, че при правилната употреба и точно дозировка на антибиотици, този проблем е лечим. Във Франция вече сме постигнали доста сериозни резултати при подобряването, подчертавам, подобряване състоянието на деца аутисти. Все още има доста път да се извърви до крайното лечение.