Президентът на Русия Владимир Путин разказа как е отпразнувал на 7 октомври 62-ия си рожден ден. Той е прекарал деня, ходейки пеша в планината, в тайгата, на 300 километра от най-близкия населен пункт. „Днес в цял свят се отбелязва деня на ходенето, а аз онзи ден имах ден на ходенето“, каза Путин на заседание на съвета към руския президент за развитие на физкултурата и спорта. „Походих в планината девет километра, и досега всичко ме боли“, обясни той.
На рождения си ден Путин си взе почивен ден, така че прие поздравленията с малко закъснение, пише Lifenews.ru. Вчера той беше поздравен от членовете на правителството, макар и само с думи – протоколът не позволява на президента да се подаряват подаръци.

За разлика от чиновниците, редовите граждани устроиха десетки акции в чест на рождения ден на Путин не само в Русия, но и в чужбина.
В Москва в навечерието на празника се състоя презентация на колекция дрехи с портрети на Путин, а в Женева фигура на Путин стана част от инсталация, символизираща миротворческата дейност на руския президент.