На инспектората към МВР е наредено да извърши проверка на всички акции от 1 януари 2009 г. до декември 2013 г., при които са използвани сили и средства в Специализирания отряд за борба с тероризма и специализираните тактически звена, съобщи Нова ТВ.
Обхващат се последните месеци на вътрешния министър Михаил Миков, целият мандат на Цветан Цветанов и първите месеци от управлението на Цветлин Йовчев.
За проверката е назначена комисия.
Директорите на Главна дирекция "Национална полиция", СДВР, ОДМВР и Специализирания отряд за борба с тероризма е трябвало до 12 декември да изпратят справки, в които да има кратка анотация на всяка операция, проведена в този период (виж документа). 
Справките трябва да съдържат времето и мястото на провеждане на операцията, основанието за използване на силите и средствата на Специализиран отряд за борба с тероризма и Специализираното тактическо звено за бързи действия.
Освен това директорите трябва да опишат чие е предложението за включване на тези звена и кой е утвърдил съответната операция.
Според източници в полицията това е първата по рода си подобна проверка, която се прави на толкова много акции за такъв период от време.
ДАНС ще прави вътрешна проверка на цялата дейност на бившата служба ГДБОП, информират още от Нова ТВ.