Новината, че в Скопие от ебола е починал британец, не бе потвърдена от македонското министерство на здравеопазването. След допълнителните изследвания се оказало, че 58-годишният мъж е умрял от друг вирус.
Мъжът е бил приет в болница, където е починал от висока температура и вътрешно кървене, пише „Вечер”.
Приятел на британеца, който почина днес в Скопие, е приет в болница със симптоми на болестта, предаде електронното издание Курир . Той също е британски гражданин и е бил приет в Клиниката по инфекциозни болести в Скопие. Двамата британци били настанени в хотел в търговския център „Мавровка”, който е затворен от полицията и е под карантина.

Засилено полицейско присъствие има в търговския център „Мавровка” в Скопие, където в хотел беше настанен британският гражданин, който почина днес от ебола, предаде електронното издание А1on . На място има и представители на министерството на здравеопазването. Забранено е приближаване към хотела.

Министерството на здравеопазването съобщава, че починалият не е част от групата студенти от Африка, които са били хоспитализирани по-рано с по-висока телесна температура.

Служителите на хотела в търговския център „Мавровка” в Скопие и медицинските лица, които са контактували с британеца починал от ебола, са в карантина, предаде електронното издание MKD news . Според изданието все още няма официални информации дали британецът е починал от ебола, но бил приет в болница със симптоми на болестта. В Клиниката по инфекциозни болести е настанен и негов приятел със същите симптоми.

„Служителите на хотела са поискали медицинска помощ за техния гост, който бил неконтактен. С автомобил на бърза помощ е бил пренесен на Клиниката по инфекциозни болести в Скопие, но е починал след кратко време. Лекарите са разбрали, че той е повръщал няколко дена, имал вътрешно кървене и бил изтощен. Когато бил приет в клиниката имал температура 37,4. Понеже смъртта е настъпила бързо, издадена е аутопсия, а пробите ще бъдат изпратени на лаборатория в Германия. В Македония е влязъл на 2 октомври, в хотела е бил с негов бизнес партньор, който ни информира, че не са пътували в страни застрашени от ебола”, заявила Йованка Костовска от Комисията по заразни болести./