Един британец е починал от заболяване, което има подобни симптоми като Ебола, съобщиха македонските власти. Друг британец е проявил същите симптоми, каза източникът, пожелал да запази анонимност.

От британския Форин офис разследват и двата случая. "Запознати сме със случаите и ги разследваме", каза говорител на Форин офис, пише британският вестник "Дейли Телеграф".

Мъжът е починал в клиниката по инфекциозни болести в Скопие. На базата на симптомите, с които е приет британецът, лекарите смятат, че той е имал Ебола. При приемането си в болницата пациентът не е можел да комуникира, а скоро след това е починал.

Дали има заразяване с Ебола предстои да бъде установено чрез изследвания. Лекарите са на едно мнение, че симптомите са почти еднакви с тези на случаите на Ебола в САЩ и Испания. Ако това бъде потвърдено, този мъж ще бъде първият британец, починал от смъртоносния вирус.

Миналият месец медицинският работник Уил Пуули бе излекуван от заразата. След контакт със заразени в Сиера Леоне, той бе върнат във Великобритания на 24 август и след лечение в изолирана среда в Лондон той се възстанови.

Британецът е починал днес в 17.00 часа местно време. Той е бил роден през 1956 година.

Властите в Скопие съобщиха, че проверяват информацията дали починалият наистина е бил в продължение на три месеца в Нигерия. В Македония той е пристигнал от европейска държава.