Американец пусна обява, че заменя двуетажна къща в Детройт за iPhone 6 Plus.

Къщата, която разполага с 3 спални, е обявена за продан още през юни т.г. Исканата за нея цена първоначално е 5000 долара, като през август е намалена на 3000 долара. И въпреки това купувач не се появява! Очевидно никой не иска да живее в банкрутиралия Детройт, превърнал се в град-призрак след избухването на световната финансово-икономическа криза през 2008 г.

Обявата тип "кон за кокошка" е пусната от местна агенция по недвижими имоти. "Няма никаква уловка, обявата е абсолютно реална! Клиентът ми, който живее в чужбина, заменя къщата си срещу iPhone 6 Plus или iPad с RAM 32 гигабайта", казва агентът по недвижими имоти.

Продавачът всъщност никога не е живял в Детройт - и точно това му изиграва лоша шега. През 2010 г. той купува къщата за 41 000 долара, въобразявайки си, че е ударил кьоравото покрай срива на цените на недвижимите имоти в Детройт. Той обаче не знае, че само 2 седмици по-рано предишният собственик е платил за имота 4 пъти по-малко - 10 500 долара.

До момента в агенцията са се обадили трима кандидат-купувачи. Единият е предложил в замяна на къщата iPhone 5, другият - 850 долара, а третият дори още по-малко - 700.