Американският боксьор Шанън Бригс продължава да дразни агресивно украинския световен шампион Владимир Кличко.

Този път бившият №1 на планетата атакува настоящия насред езерото Холивуд във Флорида, където Кличко се занимаваше с гребане.

Бригс се приближи към него с моторница и започна обичания си репертоар: "Ще се биеш с мен, шампионе! Казах ти - където отидеш, и аз ще съм там! Каквото направиш ти, ще го направя и аз, шампионе!"

Първоначално носителят на четири пояса украинец не му обърна внимание и само се усмихваше. Тогава Бригс накара приятелите си да направят по-рязък завой. Върната от него обърна сърфа (наричан падълборд), върху който по-малкият от двамата братя Кличко гребеше прав, и той се оказа във водата.

"Този път ти премина границата!", изкрещя ядосаният украинец.

Всичко това обаче приличаше на зле скалъпен театър, защото за повевече от пет минути наблизо не се появи никой от щаба на Кличко, а той обикновено движи с внушителен антураж. Има версия, че той се е споразумял с Бригс за вдигане на шум с цел реклама на бъдещ бой.

Инцидентът е трети между двамата. Първо те едва не се сбиха в ресторант, а после американецът нахлу на пресконференция на шампиона.

Владимир Кличко трябва да защитава световните ки титли срещу българина Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург.