Любимецът на поколения българи Стефан Данаилов ще бие звънеца и на 43-ото Народно събрание, съобщи „Стандарт”. По традиция първото заседание на новоизбраните депутати се води от доайена сред тях. За втори път Ламбо се оказва ветеранът сред 240-те със своите 71 години.
Миналата година по време на първия звънец на парламента отново Ламбо бе на трибуната с приветствие към депутатите. Тогава обаче именитият актьор размаха пръст на депутатите заради непрекъснатите политически разправии.

"Толкова много работа ни чака, че нямаме време за разтакаване и спорове. Грешките вече са направени и тяхното преодоляване не търпи отлагане. Животът ме е научил, че ако се опитваме да пренебрегнем истината за нещата около нас, рано или късно плащаме висока цена. Крайно време е да обединим воля и знания около най-неотложните обществено спасяващи проблеми и да ги решим, пренебрегвайки своята политическа противопоставеност, личностна нетърпимост и непримиримост в името на един по-добър ден за България", каза от трибуната Данаилов. И просълзи част от депутатите от всички парламентарни групи.

На предсрочните парламентарни избори Данаилов бе водач на червената листа в 24-и изборен район в София. В неделя, когато гласува в 107-о ОУ в столичния квартал "Лозенец", Ламбо сподели, че е отишъл до изборната секция "с някаква поредна надежда". "Дано този път да се случат по-добри неща, защото отчаянието на хората е много голямо. И бих казал, че нещата вече са опрели до... Нали има една приказка: "Ножът до кокала", каза Данаилов. "Много години вече се губи, а от личен опит знам, че доверие много трудно се връща", сподели още той.

Дни преди това Ламбо каза, че политиците трябва да докажат в сложното политическо време, че ще се справят с дълбоката криза и ще изведат страната от депресията.

През септември Данаилов сподели пред Сашо Диков, че ако стане депутат, би се борил да се възстанови доверието на предишни близки хора, които са се отдръпнали. Още тогава Ламбо каза с усмивка: "Страх ме е, че ако вляза в парламента и се наложи, аз ще заклевам депутатите. А миналия път, когато го направих, то издържа само една година".