Преди две години всички медии призоваваха хората да помогнат на едно младо и красиво момиче. Моделът Ива Механджийска се нуждаеше от пари, за да се излекува от рак.

Днес, след като се е преборила за живота си, Ива е решена да се отплати на всички, които са и протегнали ръка, съобщава Нова телевизия.

"Отидох на лекар за съвсем друго нещо. Влязох за операция и по време на едната операция откриват тумор на стомаха. Свикват втори екип и ме оперират от рак на стомаха, ако мога така да го нарека, като ми премахват стомаха и други неща. Но пък както виждате, съм си здрава вече.

След като се събудих, видях, че разрезът е до горе и тогава всъщност се досетих, че нещо не наред", разказа момичето.

Ива пита какво се е случило в операционната едва след като е изписана от болницата. „Трябваше да ходя да проверя дали нямам някъде други разсейки, нови скенери, нови лекари. След което имаше съмнение, че се налага втора операция, всъщност ние за нея събирахме пари", обясни манекенката.

Парите се събират с благотворителни концерти и дарителски есемеси.

„На мене ми беше много неудобно. Чувствах се много засрамена", казва момичето.

За късмет се оказва, че операцията не е необходима, а Ива прехвърля събраните от сметката пари на други нуждаещи се.

Не трогателен, колкото неприятен е контактът с хората, които които не вярват, че дарените пари отиват по предназначение.

„Това са хора, които не знаят реално, че хората, които имат дарителска сметка, не могат, нямат достъп до тази дарителска сметка. Те, не мога да отида примерно и да си купят ботуши или хляб с тях. С парите от тази дарителска сметка мога да платя само някъде в болница", обясни Ива.

Точно две години след ремисията, Ива създава своя фондация. Нарича я „Аз съм" и се захваща с благотворителност.

Първата инициатива на фондацията на Ива е да осигури коледна вечеря и подаръци за 200 деца в няколко дома за сираци. Тя организира благотворителен търг. Част от събраното ще отиде за дома в Долна Баня.