Притиснах му главичката към одеsлото и то се задуши. Не исках да го убивам, стана грешка. Това заяви разплакана 31-годишната Светлана Александрова от Пловдив на излизане от съдебната зала. Тя е обвинена в умъртвяване на четвъртото си дете, което родила на 4 януари т.г. Момиченцето живяло само два дни, съобщава „24 часа”.
"Мъчих се 3 часа, докато го родя вкъщи сама. Взех ножицата и му срязах пъпната връв. Много се изплаших, нямах глас да се обадя в "Бърза помощ", разказа Александрова. Тя има близнаци на 5 г. и син на 6,5 г., родени от различни бащи. "Кой ще се грижи за тях, като ме пратят в затвора, плачеше тя. Упорито отрича да е умъртвила дъщеричката си.

"Бях в родилен шок. Чудех се какво ще правя сама жена с 4 деца. Побърках се", призна майката.

Според прокуратурата, след като родила момиченцето, взела ножицата и го пробола в гърдите. После слязла до аптеката, купила памперси и храна. На другия ден пратила бебето в Садово при своя приятел Тодор Велков. След като видял раните по тялото му, той се изплашил и го върнал на майката. Александрова решила да го остави в един от родилните домове. На път за там бебето заплакало и тя му запушила носа и устата, в резултат на което се задушило.

За втори път делото се отложи, тъй като служебният защитник на подсъдимата е пуснал молба, че е зает като член на Районната избирателна комисия в Пловдив. Процесът е по съкратеното съдебно следствие. Законът предвижда от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда. Светлана не е осъждана.