След оплакванията в интернет, че новият лъскав iPhone 6 Plus се огъва, когато потребителите го носят в джобовете си, технологичният гигант "Епъл" (Apple) получава втори удар - клиентите недоволстват, че новият смартфон дърпа косми от косата или брадатата им, когато разговарят по него, информира Ройтерс.
Трудно е да се прецени дали има истински проблем, но потребителите на "Туитър" (Twitter) накараха медиите да обърнат внимание на историите им с препратката #hairgate.

"iPhone 6 захваща и дърпа косата ми, там където алуминият и стъклото се срещат", отбелязва потребител в "Туитър".
Притежателите на новия смартфон, които са с бради, се оплакват, че устройството дърпа косъмчета от лицето им.
Появяват се шеги, че това е заговор срещу хипстърите*, за които брадата е задължителна.
"Поздравления, "Епъл", че най-накрая накарахте хипстърите да се обръснат", пише потребител на "Туитър".
За някои компании случващото се е отлична маркетингова възможност.

"Жилет" (Gillette) пусна съобщение:" Телефонът ви може да е по-умен от всякога, но оставете бръсненето на експертите."
Много притежатели на iPhone 6 обаче се чудят за какво е цялата този врява.
"Имам iPhone 6. Не се огъва и не дърпа косми. Кой измисля тези неща? Неприятелите на "Епъл"? Конкуренцията?", писа Джон Утън, технически консултант от Вирджиния.

* Появата на хипстърите датира още от 40-те години на миналия век. След 90-те терминът "хипстър" се използва, за да опише младото градско население от средната класа, което не признава общоприетите модни и културни образци, а има интереси в сферата на алтернативната музика, нестандартното кино и изкуство. Това е една субкултура, доближаваща се до характеристиките на контракултурата, според едно от много определения за хипстърите.