"На никой не му стиска да вземе властта, всички чакат на мой гръб!", казва Бойко Борисов в интервю за "Труд".

"Германския вариант на управление го погребаха снощи (интервюто с Борисов е взето в понеделник вечерта - бел.ред.) Миков и Стоилов", отбелязва Борисов.

„В Германия са много силни и едните, и другите. У нас има ГЕРБ и няколко малки партии. Няма да е стабилно това правителство, ще бъде на ръба. БСП са заявили, че остават опозиция, и то конструктивна, за което им благодаря. Аз съм срещу задкулисието и няма да им пращам тайни мисионери за преговори. Оттук нататък всяко мое действие ще значи, че им се моля, че им предлагам задкулисие, че съм щастлив от това, което Орешарски, Чобанов и Стойнев са направили с държавата за година и два месеца. Народът ги е наказал да имат два пъти по-малко от нас, и то с лидер на европейските социалисти. Чух Миков, в БСП имат работа в партията вътре да си решават и не им е до държавата!".

Запитан за условието на Реформаторския блок Борисов да не е премиер, лидерът на ГЕРБ отговаря" "Кой да е?! Радан ли? Те имат едва 8%!".

Борисов казва още, че не го интересува дали електоратът на реформаторите би го приел без резерви. "Какво ме интересува? Зад мен стоят над 1 милион избиратели! Те избраха мен! Няма да ги пратя при Костов! Реформаторите като по-малка политическа сила трябва да се съобразят с ГЕРБ!".
По думите му много по-адекватно от реформаторите и БСП реагира Николай Бареков.

"Той за мое голямо учудване проявява политическа класа. Реагира много по-адекватно от реформаторите и БСП, поне не заема позиция, преди да излязат окончателните изборни резултати", казва Борисов.

"ДПС са казали, че са за коалиция с нас. Ние сме заявили, че не можем да управляваме с тях, защото те управляваха лошо и държаха втората партия на власт заедно с „Атака". ДПС нямат моралното право да управляват!", посочва още лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали Цветанов ще бъде пак министър на вътрешните работи или вицепремиер Борисов отговаря, че Цветанов ръководи предизборния щаб на ГЕРБ и е шеф на парламентарната група на ГЕРБ.

"Това са големи отговорности и Цветанов ще работи по тях. Не е вярно, че вътрешният министър е най-важният пост в едно правителство. Най-важен е финансовият министър! После този на околната среда... Всички министри от ГЕРБ вече са ми в главата!", казва Бойко Борисов.