"Нито един народен представител от Реформаторския блок няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Нито един. Това означава, че с 84 народни представители не можеш да направиш правителство", заяви в ефира на Нова ТВ Петър Москов от Реформаторския блок.
Според него важното е да се избере консенсусна фигура за министър-председател.
"За мен разговорът "за" или "против" Борисов не съществува", заяви Москов.

Според Москов възможността държавата да бъде преведена успешно "следващите 2 години - до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори", е да има минимум тройна коалиция.

Най-възможната би била между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, смята Москов.

"Ако това са възможностите, трябва да сме на ясно, че такава коалиция може да се случи на базата на ясно разписани приоритети", заяви още Петър Москов.
Той бе категоричен, че за Реформаторския блок са важни административната реформа, съдебната система, сигурността и здравеопазването.

Петър Москов коментира и думите на Божидар Лукарски, който пред "24 часа" заяви, че поставянето на условия от страна на реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер било "трик за вдигане на електората".

Точният цитат: "Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега."

Москов коментира, че това ще бъде санкционирано в рамките на Реформаторския блок.
"Ако господин Лукарски продължава да твърди това, пътищата ни ще станат много различни", заяви Петър Москов.